SPAIN – THE MORNING BECOMES ECLECTIC SESSIONS

Na met The Soul Of Spain vorig jaar na 10 jaar afwezigheid een fraaie comeback te hebben gemaakt, komt Spain, de band rond zanger/bassist/songschrijver Josh Haden, met een fraaie live registratie.

The Morning Becomes Eclectic Sessions betreft opnamen die vorig jaar op 12 oktober werden gemaakt door Los Angeles radiostation KCRW en bevat 7 Spain klassiekers. Niet alleen met de nieuwe bandsamenstelling (dus Josh Haden (vocalen en bas), Randy Kirk (keyboards en gitaar), Matt Mayhall (drums), Daniel Brummel (gitaar) en Dylan McKenzie (akoestische gitaar)) maar ook met de  3 Josh’  zussen (Petra, Rachel en Tanya) in de gelederen.

Het zijn zeer bijzondere opnamen die nu terecht op dit album worden uitgebracht. Naast de ‘introductie’ van nieuwe songs als Walked On The Water, I’m Still Free en (The) Only One, songs die op hun toen net verschenen album The Soul Of Spain stonden, speelde de band in de KCRW studio ook Spain klassiekers alsNobody Has To Know, Untitled (!!), het geweldige She Haunts My Dreams en het onovertroffen Spiritual.

 

De band was in grootse vorm en speelde de songs met volle overtuiging en emotie. Niet alleen de sterke songs maar zeker de sfeervolle zang van Haden maken hier het absolute verschil. De extra bijdragen van Josh’ zussen in songs als (The) Only One en vooral Spiritual zijn een zeer rijke aanvulling. Niet alleen de gloedvolle vocalen in die songs maar zeker ook de viool van Petra en de cello van Tanya maken een song alsWalked On The Water nog veel mooier dan het origineel. The Morning Becomes Eclectic Sessions is daarmee een mooie aanwinst op het rijke oeuvre van de band.

Dick Hovenga
займы онлайн на карту